Archive for the ‘Africa Eco Race’ Category

19u00 sms van Steve !
Iedereen van Berghes Racing is gekeurd.
Nu een frisse pils want het is vree warm !!
En dan nog een zoektocht naar mijn zak…. Injala ???

Steve liet me per sms nog even het volgende weten:

Feesten in Parc ferme met 50 ! Belgen nie normaal !!!

TEAM BERGHES EINDIGDE ALS 25E ALGEMEEN EN 4e IN DE TRUCK KLASSE !

Zojuist is Berghes Racing over de finish gegaan van de Africa Eco Race 2012. Ik wil langs deze weg iedereen bedanken voor de geweldige samenwerking !
Vanavond om 20u00 gaan we nog een keer live in ons clublokaal !

Mocht er in de loop van de dag nog materiaal of nieuws van ons team binnenkomen zal ik dat direct op de website plaatsen.

Peter (Peet)
webmaster Berghes racing email

liaison : 131km | SS : 23km | liaison : 41km | Total : 195km

Vandaag enkel een verbindingsrit van 131 km om daarna te genieten van een korte show etappe en het podium op het strand van Dakar !
Vanaf 09u00 zijn we er weer live bij in ons inmiddels beroemde “live clublokaal”.

In ontving vannacht enkele sms berichtjes van het team. De eerste kwam binnen om 03u47:
Hallo we zijn Senegal net binnen. We staan terug stil.. geen plaspauze ! Het bandendruk systeem is de laatste 100km stuk gegaanen die steekt nu pon olie naar buiten, Resultaat oliebrandje maar geen erg we zijn goede brandweermannen :) gelukkig zeer snel geblust. We repareren en rijden door. Zal wel geen BBQ worden deze avond.

Het volgende bericht om 6U45.. we zijn in het bivak !

Klik hier voor de uitslag en stand

BERGHES WOU AL DIEGENEN DIE HEN GEHOLPEN HEEFT BEDANKEN MET EEN BBQ … MAAR ZE KWAMEN TOT DE VASTSTELLING DAT ZE DAAR MET MEER DAN DERTIG PERSONEN WAREN _… EN STEVE WAS BANG NIET OP TIJD IN DE BIVAK AANWEZIG TE ZIJN  *** NIET GETALMT … ZE HEBBEN STEFAAN OPGEBELD MET DE VRAAG : KAN JIJ HET VLIEGTUIG NEMEN EN MET TWINTIG KILO VLEES NAAR DAKAR VLIEGEN?? EEN AUTO HUREN EN ALLES OP PUNT STELLEN OM DE BELGEN NE TOFFE BBQ AAN TE BIEDEN???
NO PROBLEM VOOR ONZE DUINBERGSE BEENHOUWER !!! GISTERNAVOND HET VLIEGTUIG GENOMEN EN MOET NU ONGEVEER AANGEKOMEN ZIJN OP DE BIVAK !!!
NU MAAR HOPEN DAT PATRICK TIJDIG TER PLAATSE IS?WANT HET GROTE BARBEQUE STEL ZIT IN DE VRACHTWAGEN 403

UPDATE: DE BBQ ZAL MORGEN OP HET STRAND PLAATSVINDEN !!

Na een rustige nacht konden onze jongens met volle moed vertrekken!

Read the rest of this entry »

Graven graven graven…

13.00 u Team Berghes was goed vertrokken maar na enkele km op de proef reden ze een band van de velg. Het zand is te zacht om de truck op te krikken dus gaan ze nu een gat graven onder de truck om zo de band er weer op te leggen. Op dit moment is het dus afzien voor onze mannen !

UPDATE 13.40U Team Berghes zojuist weer vertrokken !
UPDATE 15.00u Het blijft goed gaan Berghes maakt goede vorderingen !

ES 9 : 280 km – Liaison : 393 km | Total : 673km

De voorlaatste proef van deze Africa Eco Race.
Op deze proef is alles nog mogelijk, na de gedwongen rustdag zal iedereen staan te trappelen om weer van start te gaan. De eerste 120km zullen ze weer duinen tegenkomen in alle soorten en maten, het zal weer zeer zwaar worden, ook de navigatie gaat weer het uiterste van de deelnemers vergen. Na 120 km gaat het landschap langzaam veranderen in Kamelengras en rivierbeddingen. vanaf km 102 tot aan de finish wordt de route snel en is het draaien en keren en komen de deelnemers opnieuw secties tegen met los zand. na de proef is er nog een verbinding van 393 km te rijden tot aan het volgende bivak.

Steve, Patrick en Philippe start tijd staat op 09u08 lokale tijd.

De etappe die voor vandaag voorzien werd is in verband met de slechte weersvoorspellingen veranderd in een verbindingsrit !!

 

Quick Chat
LOADING...
nieuwsbrief
Truck
Team
Powered by