Archive for December, 2011

Vandaag belde Steve even voor ze op CP1 zouden komen, problemen voor onze helden. De stuurstang die de voorwielen dezelfde kant op moet laten gaan is krom. Ze gaan nu proberen naar een dorp/stad in de buurt te komen om het probleem voorlopig op te lossen om dan de bivak te bereiken. Het is spannend we volgen alles live in ons digitaal clublokaal.

Update:
Juist bb message ontvangen !! : STAAN OP 15 KM VAN DE GOUDRON EN RIJDEN SAMEN MET DE GASTEN VAN DE CP ! EENS OP DE GOUDRON PLOOIEN ZE DE SPOORSTANG TERUG RECHT EN RIJDEN NAAR DE BIVAK EN ZOEKEN EEN OPLOSSING 8 NO PROBLEM !!! WANT MORGEN STARTEN WE OPNIEUW !!!! HAPPY NEW YEAR ;;;

Bonpa-yves:

Marc Loeys net aan de telefoon gehad !! Had juist telefoon van Steve gekregen !! alles loopt prima !! Eens aangekomen worden ze goed opgevangen en de werkzaamheden zijn al besproken !! Die spoorstang wordt versterkt !!! Een glas champagne wordt gedronken en 2011 au revoir gezwaaid !!! Naar hun stem te horen — die mannen zien het zitten !!! Marc is ook een stadsgenoot van Patrick-Steve, maar anders was er ook hulp geboden !! zo zijn die en onze mannen !!!

UPDATE 1u28 Steve, Patrick en Philippe zijn binnen !! De nieuwe spoorstang ligt klaar om ingebouwd te worden met dank aan N Essers ! Nu 2 uurtjes sleutelen en morgen (straks) terug aan de start !

De eerste Motards zijn op deze oudejaarsdag vertrokken voor de 4e etappe, het is nog even wachten vooraleer Steve, Patrick en Philippe gaan beginnen aan hun rit door Marokko. Het clublokaaltje(live) is weer open en we gaan de rit weer live volgen !!

LEG 4 : december 31th 2011
MAHMID /ASSA
ES 3 : 414 km

Een nieuwe etappe die anders is dan de vorige etappes, zeer snel. en met wat de navigatie betreft minder aanwijzingen, maar ze zullen voorzichtig moeten zijn de baan is verraderlijk en golvend.

De eerste 40 km zijn gemakkelijk een snelle off road passage. Waar ze naar toe moeten is al van verre te zien. Na CP 1, zal een grote “chott” verschijnen en een 45 km lang plateau. Ze zullen hun oog wel op de baan moeten houden om niet van het parcours af te wijken … , ze gaan nu eerst omhoog om daarna te dalen over een…a vulkaan ! De eerste kleine duinen en daarna  de Drâa wadi. Then, dan de beroemde Erg Chegaga en Lake Iriqui … schitterend panorama!

Berghes start om 9.u11 lokale tijd

Foto’s  Desert Runner

Een wat langere maar voor Berghes racing mooie rit zonder problemen. Als 42e gestart reden ze snel op de 29e plaats. Na een korte tussenstop om de banden af te laten voor enkele duintjes ging het verder richting finish.  Steve na afloop: Een super etappe, de truck liep super en navigeren ging ook super we hebben veel plaatsen teruggewonnen en zijn lekker op tijd binnen. Nu onszelf en de Truck verzorgen, morgen gaat weer een zware dag worden. We zijn tevreden en doen iedereen die ons volgt de groeten !!

Volledige uitslag en stand (pdf) klik hier

 

 

 

 

30 december 2011
Tarda – Mhamid (Marokko)
Verbindingsrit: 8,26 km – SS: 375,14 km

Na een korte verbindingsrit een langere special van 375 km. Niet zo moeilijk en over het algemeen snel. Toch moeten de deelnemers uitkijken en zich niet laten verrassen.

Vanmorgen om 05u20 heeft Steve via satelliet telefoon contact opgenomen.
“We zijn zojuist binnen in het Bivak, alles is oke. Ook Noel is oke. We kunnen nu een uurtje werken aan de truck en daarna nog ongeveer 2 uurtjes slapen vooraleer we weer klaar moeten staan voor de start van de 3e rit. Steve zei verder dat er nog niet veel binnen zijn in het bivak en het is een echte Dakar ! Hij liet verder weten dat de moraal super is en doet iedereen in het “clublokaal” de groeten !!
Vanavond of vannacht na de rit zal ie weer bellen om zijn verhaal te doen.

Vandaag de eerste echte rit, en het was er een !!
Eerst een lange verbinding naar de start van de proef. Berghes ging goed van start, maar na een eerst stuk vielen ze stil. Steve deelt later per telefoon mede dat ze het banden aflaat systeem kapot hadden, het probleem was opgelost en het ging weer verder.. tot een doorgang bij Talsint want daar lag een truck op zijn kant Steve deelde ons per telefoon mee dat ze die gingen helpen en het wel even kan duren voordat er weer beweging in zou komen. Rond 22u kwam er weer beweging in en ze zijn nu op weg naar de eindstreep van deze proef, om dan nog een verbindingsrit te rijden.

sms van Steve:

We zijn uit de special We hebben op CP allemaal de goudron genomen. Noel is ook met ons mee hij kan morgen ook weer terug verder. Alles oke just ons druk systeem was kapot daardoor veel tijd verloren maar alles oke tis verdikkeme ne echte Dakar !

Foto’s  Desert Runner

Team Berghes Racing is gestart voor de eerste echte proef. Op de foto: Berghes in de rij vlak voor de start.

UPDATE: Berghes staat vlak na de start stil volgens het irritrack systeem. we hebben nog geen bericht wat het probleem is.
UPDATE: Ze rijden weer !

SMS van het team: We staan op de haven te wachten om te mogen starten aan de verbindingsrit. Normaal is ons startuur 12.04. Ik houdt jullie op de hoogte hier staan we wel 1 hr achter op Belgische tijd.

Irritrack is terug online in ons live clublokaal gaan we vandaag weer volgen !

Om 8.30 uur is er geen verbinding met het irritrack systeem dus kunnen we u nog geen nieuws melden. We blijven het proberen en zodra irritrack back online is of we bericht krijgen van het team zal ik er melding van maken.

Verbinding : 239 km – proef 1 : 269 km – verbinding : 112 km : Total 622 km

Deze korte proef zal de deelnemers een idee geven van de typische hindernissen in Marokko maar ook een voorproefje van het navigeren en roadbook. Aan het begin van de proef is het draaien en keren en moeten de deelnemers voorzichtig rijden.
Op km 24 van de proef  is het uitzicht geweldig maar de deelnemers zullen moeten focussen op de route …
Daarna zal het terrein vlakker en de wegen breder worden maar zullen ze moeten uitkijken voor parallelle routes, navigeren wordt dan belangrijk.

Berghes Racing zal rond 4h van de boot rijden voor hun verbindingsrit, om 08u04 starten ze aan de proef van 269 km !

Vanaf 7u00 zijn we weer live erbij in ons digitaal clublokaal !

Quick Chat
LOADING...
nieuwsbrief
Truck
Team
Powered by