Archive for April, 2014

 

Klik op de foto voor meer

 

Steve stuurde per mobiel alvast twee foto’s:

Finish

En Jan met de Porsche die een kleine prive race hadden.

Eindstand klik hier

De laatste etappe was een soort van veredelde strandrace. In een razend tempo werden de kilometers verslonden.. ze roken de stal :)

We gaan wachten op contact met het team om het verhaal van deze laatste etappe te horen.

Tot slot nog even wat cijfertjes met betrekking tot de website.

De afgelopen dagen waren er ruim 500 unieke bezoekers, zij veroorzaakten meer dan 1400 zgn hits
Het populairst was de live report pagina met 670 pageviews.
Op de live pagina werden meer dan 270 berichten geplaatst.

Webmaster Peet: “Iedereen bedankt voor de belangstelling, Michel bedankt voor de vertaalservice :) en wellicht tot een volgende…
We zijn nog niet helemaal klaar, de komende dagen zullen vast nog foto’s en verhalen binnenkomen, natuurlijk ga ik die ook meteen online zetten.”

 UPDATE: Ik heb Steve zojuist even aan de telefoon gehad, helaas was de lijn zeer slecht en kon ik hem niet verstaan. Het enige dat ik eruit kon halen was dat het stuk aan het strand prachtig en zeer snel was.
UPDATE 2: Steve bericht dat de proef zeer mooi was, het eerste stuk weer stenen, daarna bij Draa, een bekende Dakar piste met nog enkele duinen, aan het eind 30 km strand.
Steve heeft daar een wedstrijdje gereden met de TRUCK van Gregor, met snelheden oplopend tot 137 km pu op het strand !!!

Een van de Beta motoren liep op de finish muurvast !!  (helaas kon ik niet verstaan welke)

Steve laat weten dat dit wel een hele mooi maar toch ook zware rally was en de 4 kamaraden zijn blij en trots dat ze aan de streep zijn.

De komende dagen gaan we nog foto’s krijgen !!

 

Bericht van Steve:

Jan was eergisteren in supervorm op de zoutvlakte van Chicaga. We reden samen naast elkaar aan een rustige 120 toen de Porsche 302 ons voorbijstak. Wij in het stof, maar onze bende kennende het gas vol open en terug de 302 voor bij. Gisteren hebben ze onze GPS uitgelezen en Jantje was DE RAPSTE topsnelheid: 157 !!!

 

Een etappe die op papier redelijk eenvoudig leek, bleek volledig anders uit te pakken.
Onze vrienden reden de hele dag bij elkaar, en zover we konden volgen op de tracking ging het niet erg rap vooruit, maar dat was voor alle deelnemers.
In de namiddag ging het tracking systeem weer eens off line, het kwam kort terug maar gaf verkeerde of niet complete informatie.
Pas tegen de avond leek het weer goed te werken.
Leider bij de motoren maakte een smak en werd met de helicopter naar het ziekenhuis vervoerd, http://libya-rally.com/ss6-update-alex-van-ginkel-breekt-schouderblad/

We wachten op contact met het team om hun verhaal te horen van deze zware etappe.

UPDATE bericht van Steve:
Super !! Alle 4 binnen, was een zware dag 8u30 voor 250 km proef, nie normaal !!  zeker 30 keer tegen de keien gegaan !!
Ook nog eens 70 km verkeerd gereden.. even gestopt en weer verder gegaan. Je kon daar niet harder rijden dan 40-45km pu nie normaal.

Wel een echte Dakar waardige piste.

Morgen terug aan de start voor de laatste etappe!  De 4 vrienden uit Knokke zullen de finish halen, we gaan morgen geen risico’s meer nemen. Eerst nog 40 km stenen, daarna langs het strand

De eerste motoren starten morgen pas rond 13u00.

Vandaag een lange rit waarbij het tracking systeem het nogmaals liet afweten, de hele handel ging rond 12 uur deze middag zelfs helemaal op zwart.

Voor zover we konden volgen verliep alles volgens plan en reden de 4 kameraden de gehele dag bij elkaar.
Na de finish is er nog een tweede bevoorrading waarna ook nog een verbinding van ongeveer 100 km naar het bivak op het programma staat.
De op het internet opgezochte foto’s laten wel een heel mooi bivak zien.

Het verhaal van Steve en Co zal later vanavond binnenkomen, uiteraard kunt u dat

direct nadat ik het binnen heb op onze website lezen.

UPDATE !!
Steve heeft contact opgenomen.
Alles oke, alle 4 aangekomen zonder problemen. Het was een lange maar zeer zeer mooie rit met prachtige duinen, maar ook bijna 300 km stenen.

Morgen allemaal terug aan de start !!

Dagelijkse updates op onze live pagina.

Lees nu het hele verhaal uit de rally in ons live deel, waar we dagelijks door middel van korte berichten bezoekers van onze website op de hoogte hielden van de race van het Berghes team.

Uitslag etappe 4

Het beloofde een mooie etappe te worden, jammer voor de thuiszitter want de tracking was vandaag een groot probleem. Lange tijd leek het of Steve en co niet vertrokken waren. Gelukkig kwam er in de middag bericht vanuit het veld dat de heren alle 4 vertrokken waren en dat alles oke was !!

Precies op dat moment schoot de tracking van Steve aan en konden we weer enigszins volgen.
We gaan moeten wachten tot vanavond om meer duidelijkheid te krijgen over didier (reed weer mee) en de haperende tracking.

UPDATE !!

Steve en Co in Bivak, alles oke !!

Ik heb zojuist kort contact gehad met Steve.

De mannen hebben de gehele etappe bij elkaar gereden, de tracking was dus fout, Steve gaat dit nog aan de organisatie doorgeven en hoopt dat dit gefikst gaat worden.

Didier kan terug opnieuw starten, had wat problemen met zijn bike maar die zijn vannacht opgelost het enige probleempje dat hij nu nog heeft is dat zijn tank eigenlijk net te klein is.

Over de etappe van vandaag:
“Het was een prachtige etappe, in het begin snelle stukken, stenen en meer “moois” dan 40 km prachtige duinen, we kwamen echter opnieuw in een zandstorm terrecht, als je 10 meter van elkaar reed zag je elkaar niet meer. Het laatste stuk ging dan weer vlot. Nu zijn we weer met zijn allen in het bivak, we gaan de brommers servicen en dan lekker rusten.”

TUSSENSTAND KLIK HIER

 

Het raadsel Jan is opgelost !

Jan is samen met Wim binnengekomen, alles is oke !

Didier hebben ze 12 km voor CP1 achter moeten laten, die zit nu in de bezemwagen.

Mijn brommer is voor 95% gemaakt, nu nog op zoek gaan naar een tripmaster alleen dat is een model van 6 jaar terug !

Het beloofde opnieuw een zware proef te worden en dat werd het ook !
Steve vertrok maar juist voordat hij de zware duinen inreed begaf de batterij het, alle navigatie viel uit en Steve had geen andere keus dan terug te rijden en op  zoek te gaan naar een nieuwe batterij. Dat lukte en Steve zette koers richting bivak om morgen terug fris aan de start te staan.
Update: De lichten zijn gefixt door de lokalen !

Jan kwam volgens de tracking niet weg bij de start, een raadsel dat vanavond vast wel opgelost gaat worden.
Steve nam contact op vanuit het bivak en zei dat Jan als eerste weg was en geen probleem had, we kunnen enkel afwachten of het zijn tracking is die de geest gegeven heeft.
Didier en Wim reden de hele dag samen en reden een super etappe.
Totdat.. ook Didier leek stil te vallen net voor RAV, ook bij hem was niet met zekerheid te zeggen of ie werkelijk stilstond, de tijd van zijn tracking bleef ook vasthangen.

Wim reed vlot door naar de finish van de etappe.

UPDATE: Vanavond rond 20u15 zat er weer beweging in, Didier was weer terug “on the move” helaas wel in de bezemwagen !!

Lees het hele verhaal op onze live pagina

Berghes Racing wenst iedereen een zalig pasen !!

Quick Chat
LOADING...
nieuwsbrief
Truck
Team
Powered by